Ambachtelijk Botenbouw Centrum

Buiten mijn dagelijkse werkzaamheden, waarvan een indruk te krijgen is op de portfoliopagina’s op mijn website, geef ik training op het Ambachtelijk Botenbouw Centrum in Amersfoort (ABC)

Het ABC, opgericht door Frank Brouwer op 1 september 2012, is een opleidingscentrum voor ambachtelijk botenbouw naar het voorbeeld van het ‘International Boatbuilding Training College’ (IBTC) in Engeland. De opleiding leidt studenten in één jaar op tot houten botenbouwer.

In het huidige onderwijsaanbod in Nederland bestaat er nog geen eenjarige opleiding. Er zijn wel vierjarige opleidingen met botenbouw als specialisatie, en er zijn diverse korte cursussen. Geen van deze leidt op tot het beheersen van de diverse technieken waarmee je als timmerman te maken krijgt bij het bouwen van grote houten boten. Met deze opleiding ben je zodanig geschoold dat je ook als scheepstimmerman, meubelmaker of timmerman aan het werk kan. Hier is behoefte aan, zowel bij werven, als in bredere zin in de houtbewerkingssector.

Voor meer informatie over het ABC klik op de volgende link: https://botenbouwcentrum.nl

Geverifieerd door MonsterInsights